Friday, August 07, 2009

NETGENERATION OG NØRDKULTUR

En debatbog om det næste kulturskifte i Danmark, der finder sted i 2010erne. Den gamle kollektivistgeneration går på pension, og den nye netgeneration overtager den kulturelle magt. Det er en generation præget af Internettet og nørdkultur, og de vil sammen sætte en helt ny dagsorden både kunstnerisk og politisk.

Lars Konzack og Ian Dall viser med provokerende og indsigtsfulde analyser, hvilke udfordringer Danmark står overfor i det kommende årti. Vi får en ungdomsgeneration, der nemt får afgang til de vigtigste stillinger indenfor det offentlige, og derfor får magt til at sige, hvad der er normalt at mene. Vi får et kulturskred fra abstrakt og socialrealistisk kunst til fantasifuld og idérig kunst. Vi får et politisk skifte, hvor venstrefløjen oplever fornyelse og fremgang.

Men vi står også overfor et voldsomt problem, for den nye generation mangler værktøjer til at forstå de udfordringer, som Internettet byder. De skal forholde sig til et utal af virkeligheder, samtidig med at Nettet frister med muligheden for at nørde i netop deres egen personlige hovedinteresse. De risikerer at tabe overblikket.

Lars Konzack og Ian Dall opridser et samlet nuanceret billede af morgendagens Danmark, hvor netgenerationen fejrer den kulturelle magtovertagelse med udbredelsen af deres egen totale nørdkultur.

Bestil bogen

Labels: , , ,

0 Comments:

Post a Comment

<< Home